2013年3月17日日曜日

Insalata di Patate Novelle al Prezzemolo 新じゃがとパセリのインサラータ

茹でた新じゃがをイタリアンパセリとオリーブオイル、ビネガーで和えただけの超簡単サラダ。
今夜のセコンドのコントルノです。
Insalata di Patate novelle al Prezzemolo, new potatoes of salad with flat leaf parsley, a popular method of preparing potato salad in southern Italy, particularly during the warm spring months.

料理としては脇役だけど、春の陽気とともにわさわさ繁ってきたイタリアンパセリの新葉の香りと新じゃがのみずみずしい食感が季節の到来を感じさせてくれる一品です。

ドレッシングはオリーブオイルとビネガー、すりおろしたにんにくだけ。
じゃがいもは皮を剥かずに20分ほど茹でて、適当な大きさに切って、熱いうちにドレッシングと和えて塩胡椒で味を調整してしばらく放置します。
だいたい冷めたところで粗みじん切りしたイタリアンパセリ(結構たくさん使います)を加えて出来上がり。

マヨネーズで和えたポテサラも大好きですが、みずみずしい新じゃがの美味しさを味わうならシンプルな方がいいですよね~。

A new healthy take on this classic salad using a lighter olive oil, garlics, and plenty of chopped flat leaf parsley dressing instead of mayonnaise, as an alternative to hot potatoes.
The potato skins are left on for a slower release of energy.

Boil the new potatoes until tender for about 20 minutes, drain and combine with the exv olive oil, vinegar, salt and pepper while they are still hot.
Set aside to cool, just before serving combine the potatoes with the parsley.

Ingredients (4 servings)

新じゃが大3個3 large new potatoes
イタリアンパセリ適量flat leaf parsley
オリーブオイル1/4カップ1/4 cup olive oil
ワインビネガー大さじ11 tbsp wine vinegar
にんにく1/2片1/2 clove garlic, grated
塩・胡椒適量salt, pepper

※分量は一応の目安なので味見しながら作ってください

2 件のコメント:

  1. とても魅力的な記事でした。
    また遊びに来ます!!

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  2. ありがとうございます。
    是非またお越しください。

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