2013年3月2日土曜日
Pasta con le Verdure di Primavera 春野菜のオルトラーナ
Pasta alle Verdure di Primavera, a healthy pasta dish brimming with spring vegetables.
Also it can be called alle Ortolana, a truck farm's or a vegetable garden's pasta dish.
オルトラーナとは野菜畑風とか菜園風という意味で、パスタのほかにピッツァやインサラータなど季節の野菜を使った料理につけられる名前です。
今日は春野菜のプリマヴェーラ、パスタも蝶の形のファルファッレで春らしさを演出してみました。
ちなみにオルトラーナを冬野菜で作るとこんな感じになります。
色彩的には地味なイメージの冬野菜も意外に暖色系でカラフルですよね。
The dish may contain almost any kind of vegetable, but since Primavera means spring, the vegetable choices should be the new vegetables of spring, and their green or light colors will look springlike presentation.
Classically the sauce is based on a soffritto of garlic and olive oil.
Fresh and flavorful, this pasta chock full of vegetables makes a lovely dish for spring.
我が家にも娘が2人いるので、明日は嫁がちらし寿司と蛤の吸物を作ってくれるとのこと。
僕のイタリア料理はお休みかな〜。笑
On March 3, the families with young girls celebrate our Girl's Festival, also known as the Peach Tree Festival, held to pray for young girls' health and happiness with displaying Hina Dolls.
Ingredients (4 servings)
ファルファッレ | 500g | 1.1 lb farfalle | |
菜の花 | 300g | 3 10 oz rape blossom, large cut | |
グリーンアスパラ | 150g | 5 oz asparagus, large cut | |
グリーンピース | 100g | 3 1/2 oz peas | |
絹さや | 50g | 2 oz snow peas | |
にんじん | 中1本 | 1 medium carrot, diced | |
新玉ねぎ | 中1個 | 1 medium new onion, diced | |
ブロッコリースプラウト | 適量 | broccoli sprouts | |
白ワイン | 1/4カップ | 1/4 cup dry white wine | |
アンチョビペースト | 小さじ1 | 1 ts anchovy paste | |
パルミジャーノ | 1/4カップ | 1/4 cup parmigiano cheese, grated | |
オリーブオイル | 適量 | olive oil | |
塩・胡椒 | 適量 | salt, pepper |
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